Terug naar overzicht

2016

Wi’j, Prins Michaël den Eersten,
Zönne van Kwasten Hendrik en LID veur ‘t leaven
Hölt van een good feestje; smoest geregeld de boel an de gange. Stopt nooit op ‘t hoogtepunt en veur de klokke neet bange

en
en Adjudant Christof,
Van de Köster oet Meddo tot Oldsten der Snikkels oet Grolle. Wet van toetsen en bloazen en nemt ‘t veur oe op. Ging op de kneene veur zien schatjen, kan good hoedels-­terug-­gatjen, en hef altied Iets­ Anders in de kop

Verordonneert en maakt bekend dat:

Ten eerste
Hèhè!
Ten tweeden
Grolsch: 400 joar karakter. En dat karakter zit in de genen. De Grolse genen!
Ten darden
De Snikkels, zee ze glimmen! Al meer dan 22 joar louter hoogtepunten en nog steeds fier oaverend!
Ten vierden
Met z’n allen de scholders onder ne trotsen evenementengemeente. Muziek is neet um oaver te twisten, moar um op te twisten!
Ten viefden
Allemachtig prachtig was De Slag um Grolle. Zelfs de veurbereiding was in stijl. Don’t Fox with the Grolse Horeca!
Ten zesden
De Knunnekes hebt in 2018 met 55 joar ne jubileum as meest verrassende en veuroetstrevende club van het Oosten. Ons idee – al was het moar umdat neemand dat verwacht- Endeleks twee vrouwleu an de macht!
Ten zeuvenden
Da’j bi-j ‘t gezinscarnaval zo onmundeg leuk met zien allen kunt daldeej’n, dat ze no zelfs al van plan bunt de Bron noar ‘t centrum van de city te kriegen!
Ten achtsten
Dat ze in dat dorpje wieterop probeert te redden wat er te redden völt onder het mom, ‘Geef Lechtenvoorde kleur’. Zo moeilijk is dat toch neet. Mo’j ze gewoon vroagen waor of ze ve’dan komt.
Ten negenden
Dat de gevangeniskerkers in Grolle binnenkort weer te bezichtigen bunt.
Wi-j bunt alvast eboeid! ‘t Lik ons wal ne goeien Bak.
Ten tienden
Dat dee linkerts van de Pfeifer Challenge neet alleen ne topprestatie hebt eleverd deur noar Paries en weer-umme te hoedel’n, moar ok dat ze zo lange ne stuk i-jzer onverkocht in de schuure kon’n hebben stoan.
Ten elfden
Loat ow stök neet in de pözzel kladjen, want ne nözzel frötjen is altied nog better dan ne tröksel oet de bösdöt fiegelieren, umdat klöptrezzels freubeln manks kwibussen benöln. Of neet dan!
En dit alles onder ons motto:

EIGENWIES KNAPP’N!