Optocht

Optocht zondag 11 februari 2024

Zondag 11 februari 2024 gaat 't weer gebeuren: “'T spul kump d’r an!”. Carnavalsvereniging De Knunnekes organiseert haar 59e carnavalsoptocht van Groenlo! Tussen 13.44 & 16.00 uur zal de optocht met een stormvloed aan verrassende elementen door de smalle binnenstadstraten van Grolle trekken.

Kwaliteit staat ons hoog in het vaandel. Ook dit jaar zullen wellicht meer dan 1111 deelnemers in prachtige creaties en op ludieke wagens de vele bezoekers laten genieten van show, humor, theater, muziek, presentjes en snoep.

Als jij je wilt opgeven voor deelname aan de optocht op 11 februari 2024 vragen we je om deze informatie goed door te lezen: Download hier het optocht-reglement als PDF

 • Reglement. Lees eerst het optocht-reglement zorgvuldig door en vul vervolgens het digitale e-formulier in.
 • Inschrijving. Inschrijven is uitsluitend online mogelijk via het online inschrijvingsformulier.
 • Starttijd. De optocht start om exact 13.44 uur vanaf het centrale opstelterrein rondom het busstation van Groenlo. Het opstelterrein is vanaf 12.00 uur opengesteld. Op vrijdag 9 februari wordt de volledige startlijst gepubliceerd op de website knunnekes.nl. Hierop staat ook voor elke groep de aanmeldtijd aangegeven. Doch uiterlijk 13.15 uur dienen alle startnummers afgehaald te zijn. We verwachten van alle deelnemers / deelnemende groepen hierin volledige medewerking.
 • WA-Verzekering trekkende voertuigen. Trekkende voertuigen dienen WA-verzekerd te zijn, op de openbare weg en tijdens de optocht.
  Indien een deelnemende groep een praalwagenverzekering afsluit en de polis kan overleggen, dan vergoeden de Knunnekes € 111,00 van de kosten. Voor gedetailleerde informatie en het afsluiten ervan kun je terecht bij Univé Oost of Steentjes verzekeringen, beide met vestigingen in hartje Groenlo. Wacht hiermee niet tot het allerlaatste moment.
 • Kwaliteit in de optocht. Om de kwaliteit van de optocht te waarborgen zullen bepaalde thema’s, w.o. Skihutten niet meer toegelaten worden in onze optocht. Dit is ter beoordeling van de optochtcommissie. Heb je twijfels, neem vroegtijdig hierover contact met ons op.
  (deze regel is op uitdrukkelijk verzoek van overige deelnemers opgenomen)
  Inperking aggregaten tbv geluidsreductie. Grote aggregaten mogen niet mee in de optocht voortgetrokken op separate aanhangers of geplaatst in een shovelbak. Het geluidniveau dient aanvaardbaar te blijven. Deze mag de 90 decibel niet te boven gaan.
 • Publieksprijs. Stemmen op jouw favoriete groep/onderdeel kan dit jaar gratis via de website van de Knunnekes.
 • KnunnekesAward. Deze wordt uitgereikt aan een deelnemende groep die iets bijzonders aan de optocht toegevoegd. Dit kan een uniek thema, een jubileum deelname of een andere reden zijn.
 • Geen alcohol in de optocht. Gebruik van alcoholische drank tijdens de optocht is strikt verboden. Op last van de Gemeente Oost-Gelre zal het toezicht daarop scherp zijn, zowel door de optocht-commissie als door BOA en politie (zie art. 8 van het optocht-regelement). Alléén op het opstelterrein is het beperkt nuttigen van alcoholische drank toegestaan door 18-plussers.
 • Wijzigingen thema. Mocht je nog van titel of thema veranderen, geen nood. Tot uiterlijk 10 februari kun je wijzigingen nog doorgeven via optocht@knunnekes.nl. Daarna alleen nog telefonisch bij één van de optochtcommissieleden.

Inschrijving

Schrijf je nu in via het e-formulier. Inschrijven kan vanaf 18 november!

 

Contactinformatie optochtcommissie

Voor vragen, opmerkingen of advies:

Planning optocht (Secretariaat) optocht@knunnekes.nl
Optochtcommandant:  Roland te Koppel 06 – 811 56 282
Secretaris OC: Kyra Boschker 06 – 815 44 404
Bouwhal contact: Maikel Meekes 06 – 252 81 196
 Joost Ressing 06 – 462 54 916
Overige leden: Jasper Walhof 06 – 119 12 397
Mark Baten 06 – 158 29 832
Sander Althoff 06 – 288 32 413
Thijs van der Heijden 06 – 360 26 660
Edo van Reij 06 – 542 61 948
Maurice Piepers 06 – 532 59 859

 

Volg ons ook op Facebook: Knunnekes

Heb je algemene vragen over Carnavalsvereniging De Knunnekes? Stuur je vraag naar secretariaat@knunnekes.nl