Optocht

Optocht zondag 23 februari 2020

Carnavalsvereniging De Knunnekes organiseert op zondag 23 februari 2020 de 57e carnavalsoptocht van Groenlo! Vanaf 13.44 uur zal de optocht door smalle binnenstadstraten van Grolle trekken. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom proberen wij ook samen met de optochtdeelnemers de kwaliteit te verhogen. Circa 1111 deelnemers laten de vele bezoekers genieten van een samensmelting van show, humor, theater, muziek, presentjes, snoep en confetti. De optocht zal ook dit jaar vol met verrassende elementen zitten om het publiek te vermaken.

Als jij je wilt opgeven voor de optocht op 23 februari 2020 vragen we je om deze informatie goed door te lezen: Download hier het optocht-reglement als PDF

 • Reglement. Lees eerst het optocht-reglement zorgvuldig door en vul vervolgens het digitale e-formulier in.
 • Inschrijving. Inschrijven is uitsluitend online mogelijk via het online inschrijvingsformulier.
 • Starttijd. De optocht start om exact 13.45 uur vanaf het centrale opstelterrein aan de parallelweg (Kaemingh-terrein t.o. het busstation). Het opstelterrein is vanaf 12.00 uur opengesteld. Op zaterdag 22 februari wordt de volledige startlijst gepubliceerd op de website knunnekes.nl. Groepen die voorin de optocht starten worden verzocht zich voor 12.45 uur te melden. Uiterlijk 13.15 uur dienen alle startnummers afgehaald te zijn. We verwachten van alle deelnemers / deelnemende groepen hierin volledige medewerking.
 • WA-Verzekering trekkende voertuigen. Trekkende voertuigen dienen WA-verzekerd te zijn, op de openbare weg en tijdens de optocht. Indien een deelnemende groep een praalwagenverzekering afsluit en de polis kan overleggen, dan vergoeden de Knunnekes € 111,00 van de poliskosten. U kunt deze afsluiten bij UnivéOost of Steentjes verzekeringen, beide met vestigingen in Groenlo. Meer informatie over verzekeringen: download informatie
 • Kwaliteit in de optocht. Na aanleiding van gespreken met deelnemende groepen zijn wij voornemens om de kwaliteit van de optocht te verhogen. Dit betekend dat wij bepaalde thema’s niet meer zullen toelaten in onze optocht. Skihutten en daaraan verwante thema’s zullen niet langer worden toegelaten in de optocht. Dit is ter beoordeling van de optochtcommissie. Heb je twijfels, neem vroegtijdig hierover contact met ons op.
 • Inperking aggregaten tbv geluidsreductie. Grote aggregaten mogen niet mee in de optocht voortgetrokken op separate aanhangers of geplaatst in een shovelbak. Het geluidniveau dient aanvaardbaar te blijven. Deze mag de 90 decibel niet te boven gaan.
 • Publieksprijs. Stemmen op jouw favoriete groep/ onderdeel kan dit jaar gratis via de Knunneksapp. Download deze op je mobiel.
 • KnunnekesAward. Deze wordt uitgereikt aan een deelnemende groep die iets bijzonders aan de optocht toegevoegd. Dit kan een uniek thema, een jubileum deelname of een andere reden zijn.
 • Geen alcohol in de optocht. Gebruik van alcoholische drank tijdens de optocht is strikt verboden. Op last van de Gemeente Oost-Gelre zal het toezicht daarop scherp zijn, zowel door de optocht-commissie als door BOA en politie (zie art. 8 van het optocht-regelement). Alléén op het opstelterrein is het beperkt nuttigen van alcoholische drank toegestaan door 18-plussers.
 • Wijzigingen thema. Mocht je nog van titel of thema veranderen, geen nood. Tot uiterlijk 18 februari kun je wijzigingen nog doorgeven via optocht@knunnekes.nl. Daarna alleen nog telefonisch bij één van de optochtcommissieleden.

 

Inschrijving

 • Schrijf je nu in via het e-formulier.
 • Inschrijven kan vanaf 16 november!
 • Als je het formulier goed invult, krijg je direct een bevestiging via het opgegeven e-mailadres. Mogelijk is deze in je SPAM folder terecht gekomen.

Contactinformatie optochtcommissie

Voor vragen, opmerkingen of advies:

Planning optocht (Secretariaat) optocht@knunnekes.nl
Optochtcommandant:  Mike Ruikers 06 – 534 01 042
Planning optocht: Jos Klein Gunnewiek 06 – 286 25 284
Overige leden: Mario Nieuwenhuis 06 – 383 94 550
Jasper Walhof 06 – 119 12 397
Roland te Koppel 06 – 811 56 282
Maikel Meekes 06 – 252 81 196
Mark Baten 06 – 158 29 832
Maurice Piepers 06 – 532 59 859
Thijs van der Heijden 06 – 360 26 660
Gino ter Woord 06 – 375 30 616
Edo van Reij 06 – 542 61 948
Joost Ressing 06 – 462 54 916

 

Volg ons ook op Facebook: Optochtcommissie Knunnekes
en op Twitter: @KnunnekeOptocht

Heb je algemene vragen over Carnavalsvereniging De Knunnekes? Stuur je vraag naar secretariaat@knunnekes.nl