Dweilorkest

Dweilorkest

Dit orkest werd opgericht in 1983 als opvangcentrum voor carnavaleske regelneven. Binnen dit orkest vinden voormalige vorsten, prinsen, adjudanten en andere hotemetoten onderdak tijdens de Drie Dolle Dagen van het eigenlijke carnaval. De regelneven zijn dan immers uitgeregeld en vervelen zich stierlijk.

De muziekinstrumenten ter hand genomen en men gaat, niet gehinderd door enig talent, aan de slag. De ten gehore gebrachte muzikale vruchten van het orkest worden in talrijke Grolse etablissementen met gemengde gevoelens aangehoord.Toch blijkt dit niet genoeg. Ter gelegenheid van een tienjarig bestaan wordt een eerste CD vol geknetterd.

Er wordt gemompeld dat het leeuwendeel van deze schijfjes bij het kleiduivenschieten een triest einde heeft gevonden. Het opportunisme van de regelneven kent geen grenzen. Na opnieuw drie jaar blijkt een bereik van anderhalf octaaf op trompet of trombone aanleiding om opnieuw het glimmende schijfje op te zoeken. Inmiddels is er al een derde cd uitgebracht en de plannen voor een vierde zijn helaas in een ver gevorderd stadium…

Voor zin en onzin: www.dweilorkest.net