Feestcommissie

Feestcommissie

De feestcommissie is de commissie die het Prinsenbal en de Pronkzittingen, ook wel buutavonden genoemd, organiseert. In november, omstreeks de elfde van de elfde vindt het prinsenbal plaats. De pronkzittingen worden in januari gehouden.

Ieder jaar wordt er door de feestcommissie in samenwerking met de Technische Commissie hard gewerkt aan een spectaculaire onthulling van het nieuwe prinsenpaar. Deze vindt plaats in het carnavalshoes van de Knunnekes, nl. in de grote theaterzaal van het City Lido.  Een mooi aangekleed podium, opzwepende dans en muziek leiden uiteindelijk tot de onthulling van de nieuwe hoogheden die tot dan toe alleen bij President en Vorst bekend waren.

Zijn de Knunnekes ooit in 1963 begonnen met 1 Pronkzitting, destijds in Hotel de Pelikaan, sinds 2016 worden er maar liefst zes Pronkzittingen georganiseerd om aan de enorme belangstelling te kunnen voldoen. Elk jaar wordt de vraag naar kaarten groter.

Bij de Pronkzittingen gaat het natuurlijk vooral om de buuts. Vandaar de naam buutavond. Maar daarnaast zijn de dans- en muzikale programmaonderdelen ook belangrijk op de pronkzitingen. Zij zorgen voor een aangename afwisseling in het programma. Groepen als Hofkoor, Dansmarietjes, Hofkapel de Knolle en Hofballet zijn niet meer weg te denken op deze avonden. Inmiddels kennen de Pronkzittingen meer dan 100 deelnemers. Daarnaast zijn er tientallen leden die meehelpen met het opbouwen van het podium, het aankleden van de zaal en het soepel laten verlopen van de avonden zelf. Een fantastische groep mensen die met behulp van de modernste geluids- en lichtapparatuur van deze Pronkzittingen onvergetelijke avonden maakt.