Gouden Knunneke Bas Konings, Bart de Vries en Rob Stokkers

Carnavalsvereniging de Knunnekes heeft drie van haar leden onderscheiden met één van de hoogste onderscheidingen die de vereniging kent: het Gouden Knunneke. Zondagochtend op de Kanonswal waren het Bas Konings en Bart de Vries die onderscheiden werden om hun verdiensten voor de vereniging. Een paar uur later op het Stadhuis viel deze eer te beurt aan scheidend president Rob Stokkers.

Bas Konings

“Vanaf het moment dat hij kon lopen, moest hij al mee in de optocht. Dat kon ook niet anders want de familie Konings eet, slaapt en leeft voor het carnaval”, zo vertellen president Rob Stokkers en vorst Miquel Porskamp over Bas Konings. “Hij is lid van de Jeugdcommissie, de Technische Commissie én de Feestcommissie, een niet weg te denken schakel binnen onze vereniging. Als muzikant is hij betrokken bij alle onthullingen, de schlagerband, het Knunnekes Dweilorkest en het Buutorkest. Duizendpoot Bas Konings is uit het juist Grolse carnavalshout is gesneden. Nooit doen wij tevergeefs een beroep op jou en je bent altijd in voor gekkigheid en werkt daar graag aan mee. Zorgen voor reuring tijdens het carnaval, daar hou jij van en soms kan het niet gek genoeg. De afstand tussen Grolle en Lent overbrug jij altijd graag om je steentje bij te dragen aan het Grolse carnaval waarmee jij vergroeid bent. Als Knunnekes willen we je eigenlijk nog maar 1 ding vragen… Met dochter Fien als toekomstig dansmarietje en jouw Grolse vrouw Inge wordt het toch hoogtijd om weer ‘thuis’ te komen in jullie geliefde Olde Veste Grolle.”

Bart de Vries

“Bart, je bent al 11 jaar lid van onze vereniging en een groot carnavalist. Maar bovenal een verenigingsman in hart en nieren. Je hoeft niet zo nodig in de schijnwerpers te staan en cijfert jezelf graag weg. Je hebt aan weinig woorden genoeg om te overleggen, een mening te vormen en afspraken vast te leggen. Dat is iets waar wij als carnavalsverenging de Knunnekes bijzonder veel baat bij hebben gehad in onze alsmaar groeiende en bureaucratisch wordende regelgeving omtrent evenementen zoals de Drie Dolle Dagen. Dank daarvoor! We kunnen rustig stellen dat Bart door zijn inbreng er mede voor gezorgd heeft dat wij het Carnaval in Grol vandaag de dag op een bijzonder hoog niveau weten te vieren. Naast deze enorm waardevolle inbreng voor onze vereniging heeft hij ook 5 ½ jaar als lid van het Dagelijks Bestuur zijn inbreng gehad. Hiervoor zijn wij jou, Bart, dan ook heel erg veel dank verschuldigd.”

Rob Stokkers

“As adjudant regeerden hee onder ‘ t motto’ Loat moar vieren’, een motto dat hee as president neet hef ebroekt want hi’j leet zelden of nooit de zaak vieren. Oaveral zat hee kort boaven op. Heurden hee argens iets dan hinge al an den droad um te vroagen wat d ‘r loos was um zo eventuele problemen dreks de kop in te drukken. Kort holl’n is wat dat betreft ’n motto dat bi’j zien presidentschap past. Dat geldt ok veur de financiën van de Knunnekes, mede door ziene achtergrond as verkoper Channel Manager bij Spirent hef hee onze vereniging good verkocht en stegen doardeur onze inkomsten. Oaver de oetgaven was hee ook helder, kwaliteitsinjecties hadden altied ziene voorkeur moar ’t mos wal echt ne meerwaarde waen. En ne meerwaarde veur ’t Grolse carnaval en de Knunnekes bun ie zeker!
Rob namens ons allen hartelijk dank voor alles wat ie voor ons as Knunnekes en veur ons Grolse carnaval hebt edoane en nog goat doon…Vanwege jouw zeer grote verdiensten voor het Grolse carnaval en de Knunnekes in het bijzonder mag ik jou vandaag namens het Algemeen bestuur van carnavalsvereniging de Knunnekes onderscheiden met één van de hoogste onderscheidingen die onze vereniging kent: het Golden Knunneke!”

Foto’s: Kyra Broshuis
Nieuws