Tweede Jeugd plaatst gevelsteken

GROENLO – De Tweede Jeugd, een niet meer weg te denken groep in het Grolse carnaval. Afgelopen zondag is er voor deze groep een prachtige nieuwe traditie geboren; het plaatsen van gevelsteken bij de prinsenparen.

Sinds 2013 kennen de Grolse carnavalisten, naast de stadsprins en zijn adjudant, het jeugdprinsenpaar en de Tönnekeshoogheden, ook een Tweede Jeugdprinsenpaar. De ‘oude’ seniorenmiddag, op Tulpendinsdag, bestaat al langer maar wordt sinds 2013 georganiseerd door De Knunnekes, in samenwerking met de Seniorenvereniging. Drijvende kracht is oud-stadsprins Hennie Schovers. “Niet alleen hoor! Samen met een heel team. We hebben toen direct gezegd dat we het wel echt goed willen aanpakken. Het is prachtig om te zien dat die dinsdagmiddag zo’n groot succes is geworden.”

Ciara gooit roet in het eten
Het gevelsteken plaatsen gebeurt dit jaar voor het eerst en is een idee van het eerste Tweede Jeugdprinsenpaar Hennie Wildenborg en Paul Overkemping. “Voor alle prinsen en adjudanten tot nu hebben we een gevelsteek laten maken. Het was eigenlijk de bedoeling om vandaag bij alle prinsen de gevelsteek te plaatsen maar in verband met Ciara zijn we alleen bij het eerste paar en het huidige paar geweest”, legt Wildenborg uit. Het is de eer aan dat huidige prinsenpaar, Jos Froeling en Hans ten Bruin, om vervolgens bij Frielink eigenaren Frans en Annelies toe te spreken en bekend te maken dat café Frielink vanaf nu de residentie is van de Tweede Jeugdclub. Een prachtig gevelbord met ‘Residentie’ wordt aangeboden.

Lees verder op Groenlosegids.nl

Nieuws