Stadsprins Edwin II en Adjudant Robby; Neet te Klone(n)

In een bomvol Knunnekeshoes CityLido werden vrijdagavond 15 november de nieuwe hoogheden van Carnavalsvereniging De Knunnekes middels een spectaculaire Romeinse act onthuld: Stadsprins Edwin II en Adjudant Robby. De gebroeders Reukers zijn het 57e prinsenpaar van de Grolse vereniging. Het motto dat ze tijdens de campagne 2019/2020 voeren is ‘Neet te Klone(n)’.

Stadsprins Edwin II en Adjudant Robby

 

De gebroeders Edwin (46) en Robby (44) Reukers zijn beide geboren en getogen Grollenaren. Hun ouderlijk huis staat aan de Boompjeswal. Ze zijn al sinds jaar en dag fervent carnavalist. Na de fantastisch geregisseerde onthulling werden de hoogheden door president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp van hun kersverse steken voorzien en viel het tweetal een staande ovatie ten deel. Bij vrienden- en carnavalsgroep Elsje was de verrassing wellicht het grootst. Het waren hun eigen Edwin (alias Klone) en Robby die als hoogheden uit het prachtige Romeinse decor – compleet met Keizer Julius ‘Stefan Mondial’ Caesar – vielen. Leer de nieuwe hoogheden (beter) kennen.

Lees hieronder de proclamatie en maidenspeech zoals Stadsprins Edwin II en Adjudant Robby die na hun onthulling aan de zaal presenteerden.

 

PROCLAMATIE

Wi’j

Stadsprins Edwin II,
Luien chroniqueur op sterk water. Eeuwigen tweedes bi’j the speed hogs, bezemhanger en lijnenuitzetter bij Elsje. Ne helen knappen op noord in Gelsenkirchen. Gedoogd heerser in casa Weltevree. Stiefelaar van de betere kilometers en genieter van het tegendraadse geluid.

En …

Adjudant Robby,
geboren en getogen binnen de Grolse grachte. Gedoopt onder de bierpomp bij Pondarosa. Kartrekker bij Elsje. 1ste zonnegod van Zonnedael. Oprichter van zwemvereniging “Het Excuus” en blauwalgbedwinger van de Grolse gracht .

Verordonneert en maakt bekend dat:

Onderscheiding Prins Edwin II en Adjudant Robby 2019-2020

Ten eersten
What Elsje!?

Ten tweedes
Als Donald Trump president kan zijn en Boris Johnson premier. Dan is de keuze voor ons, zo gek nog nee!

Ten darten
Triples, dubbels, be’j ons is het altijd bulls eye!

Ten vierden
Is er ook iemand van Elsje in de zaal, voor een warm onthaal?

Ten viefden
Met dissen prins krieg ie de kachel wàl an!

Ten zesden
Geen kunst dat de adjudant zijn vak meester is!

Ten zeuvende
Applaudisseren of demonstreren voor dissen prins en adjudant is toegestaan, moar dan wal ‘s nachts op onze eigenste Maliebaan!

Ten achtste
Als de koters van oe oet de pampers bunt, wordt het tied da’j ze het dweilen op Tulpendinsdag gunt!

Ten negenden
Heel Nederland ligt binnenkort door het stikstof beleid plat. Dus met het Grolse carnaval heeft iedereen tied zat!

Ten tinder
Adjudant Robby swiped naar links…

Ten elfden
Uniek; weergaloos, excentriek, ongewoon, uitmuntend, exceptioneel, alderbastend zeldzaam.

Dit alles onder ons motto:

NEET TE KLONE(N)

Aldus opgemaakt in de Veste Grol, den 15en november 2019

 

Maidenspeech Stadsprins Edwin II en Adjudant Robby

Uw kakelverse prins stond even raar te kijken toen men hem verzocht om iets over maiden te vertellen. Het kwartje tussen de Britse rocklegendes en het prinsenbal viel maar niet. De vorst bood uitkomst. “Klone, noffel, ie mot gewone wat vertellen oaver hoe daw oew op’t nus gevangen hebt…” Ow oké.

Ik heb me laten vertellen dat die heikele operatie toch nog een dikke drie weken in beslag genomen heeft. Laten we het anders stellen…Ze zijn er zelfs voor naar Gelsenkirchen gereisd. Een volledige Nordcurve met stief 16.000 fans hebben ze millimeter voor millimeter moeten scannen voordat ze het beoogde doelwit te pakken hadden, ik dus. En maar hopen dat zijne toekomstige hoogheid even nodig naar de pot moest tijdens de wedstrijd. Alleen, deze jongen was de BOB en dan löp ’t neet zo’n vaart aangaande de pinkelpaal. En de president maar tussen de zeikende Schalke-hooligans wachten op mij, zijn nieuwe buit.

Laten we het kort houden… Ze hebben twee doelpunten gemist en gingen met lege handen terug noar de heimat. De week erop was het wel raak. Gewoon via de achterdeure stonden er ineens twee van die vermomde keerls in de kökken. Tasse met halve liters op de rugge… Of ik de 57ste stadsprins van Grolle wilde worden? Vanuit standje bankzaken naar de natte droom van elke Grolse jongen… Meen ie dat echt? Klone keerl, ut is zo wiet…. En voor ik het in de gaten had stond ik daar al met de scepter te zwaaien alsof ik die eer elke dag geniet. Ja natuurlijk wil ik dat. Het voelde als de dag waarvan je dacht dat deze nooit zou komen… Maar toch kwam.

Vlak daarna kwam de volgende prangende vraag… Wie wordt je adjudant? Dat kon er maar eentje zijn… mijn broer Robby. Het moet wel uit de familie komen, want binnen Elsje is het motto tot nu toe altijd: Steek op, vriend vort. Binnenkort zullen de eerste vredesbesprekingen wel starten. Robby dus… mijn rechterhand.

Goed….
Ik zal het kort houden! Tring Tring 10 uur ‘s avonds wie belt er nu nog???
“Jowwww Klone hier, kun ie ff komm’n… computer doet het niet!”
Denk jij nou echt dat ik nu nog van de bank af kom! Sta op punt het nös in te duiken. Heb jij überhaupt een computer? “Kom nou maar…” De wanhoop klonk in zijn stem!!! Dus ik al enigszins argwanend in mijn oude kloffie op de hoedel gestapt richting casa Weltevree. Onderweg bleef het maar in mijn hoofd malen… Klone…. Computer… computer Klone…

Na 4 keer rond getrapt te hebben stond ik voor de veurdeur en belde aan. Klone deed open en gelijk bekroop mij een unheimlich gevoel! Ik liep de kamer in, maar geen computer te bekennen. Ak het al niet dacht, ie hebt helemaal geen computer! Waarop Klone antwoordde: “en ook nog geen adjudant!” Toen kwam de vorst met zijn president oet de kökken zetten. En ging ik op contol – alt – delete!

Nieuws