Carnaval in Grolle – Handige bezoekersinfo

Groenlo (met carnaval tot Grolle omgedoopt) is weer klaar voor 5 dolle dagen carnaval! Ben je van plan naar Grolle te komen met carnaval? Hartstikke leuk! Hieronder vind je wat handige informatie als je bv de optocht op zondag wilt bekijken of wil gaan dweilen op Rosenmontag en Tulpendinsdag! We wensen je alvast een hele fijne carnaval, alaaf!

Snel naar informatie over: optocht / publieksprijsdweilen / eten / centrale munt / plattegrond / alle activiteiten


Bezoekersinformatie voor de zondag

In het teken van de grote carnavalsoptocht

De grote Grolse carnavalsoptocht start zondag de 19e om 13:45 uur! Vanaf de Winterswijkseweg zal zich langzaam een bonte stoet met verrassende elementen richting de binnenstad van Grolle in beweging zetten. Ook dit jaar zullen vele deelnemers in prachtige creaties en op ludieke wagens de vele bezoekers laten genieten van show, humor, theater, muziek, presentjes en snoep!

Route van de carnavalsoptocht

De route is hieronder aan te klikken en uit te vergroten

Route van de optocht (klik voor een vergroting)

Parkeren

Parkeren kan op de aangegeven parkeerplaatsen (Zie kaartje hierboven). Parkeren in Groenlo is gratis.

Publieksprijs. Stem ook mee!

Je kunt als publiek laten weten welk onderdeel volgens jou het meest ludiek of origineel is, oftewel, volgens jou de publieksprijs mag winnen! Stemmen kan daarvoor via deze website vanaf het moment dat de optocht in beweging is, tot aan zondagavond! Hou knunnekes.nl en onze socials dus in de gaten!

Wat is er voor de jeugd te doen?

Carnaval in Grolle vieren we met jong en oud. Check deze flyer voor het programma van de jeugd.


Rosenmontag

Dweilen in Grolle… geet met de kraane los!

Het zogenaamde dweilen, het trekken van kroeg naar kroeg, is al 35 jaar een belangrijke traditie op Rosenmontag tijdens het Grolse carnaval. De aftrap is om 13.30 uur op de Markt met het aanslaan van het eerste vat bier door de Stadsprins en adjudant van Grolle.

Win een unieke dweilspeld

Onder de muzikale klanken van diverse dweilorkesten trekken honderden carnavalisten van kroeg naar kroeg om bij elke consumptie een stempel te bemachtigen op de dweil-stempelkaart. Zeven verschillende stempels zijn goed voor een unieke dweilspeld. Tijdens de kroegentocht door de Grolse binnenstad kun je zomaar terecht komen in een voor- of achterwaartse polonaise, een massale bunny-hop of lasso-dans of een andere gekke carnavalsstunt van een of ander dweilorkest.

Waar kan ik eten?

Helaas zijn niet alle horeca-eetgelegenheden in Groenlo opengesteld met de carnaval. Wel hebben veel café’s tijdens de carnaval een speciale broodjesbar of hamburger tent. Honger zul je dus niet snel hebben. Bovendien zorgen we als organiserende vereniging voor extra tijdelijke eetgelegenheden in het centrum van Groenlo. Deze vind je terug op de plattegrond.

Er is een centrale munt. Hoeveel kost deze?

Er is een centrale carnavalsmunt, waarmee in elke deelnemende horeca gelegenheid betaald kan worden. Munten zijn in elke horecagelegenheid te koop. Een munt kost € 3,-. De lijst met deelnemers van de Grolse carnavalsmunt vind je op de plattegrond hieronder.

Wat doe ik met munten die ik over heb?

Niet ingewisselde munten kunnen tijdens de drie dolle dagen bij iedere muntenverkopende horecazaak weer ingewisseld worden. Na de carnaval kunnen munten ingeleverd worden bij Belegh van Grol op vrijdag 24 februari, tussen 18:00 en 20:00. Daarna zijn ze niet meer geldig of inwisselbaar.

Timetable met activiteiten

Plattegrond deelnemende horeca


Tulpendinsdag dweilen

Op Tulpendinsdag volgt de herhaling van de dag ervoor, de kroegen zijn weer op tijd open en de stempels kunnen weer verzameld worden voor een dweilspeld. Alle dweilactiviteiten zijn vrij toegankelijk! Het kan zijn dat u zich na twee dagen dweilen in de Grolse Veste voelt als een dweil maar dat is na een dag weer over en u zult er geen spijt van hebben!

Tweede Jeugdzitting

Op tulpendinsdag vindt traditiegetrouw de Tweede Jeugd zitting plaats. Dit is een middag speciaal voor de 55plusser, georganiseerd bij CityLido. (Deze middag is uitverkocht)

Bözzeldinsdag

Dweilen voor jong en oud! Met leuke activiteiten in de kroegen en op straat, met o.a. een DJ workshop, olifantenzwaai, Springkussens, spiekerbokse hangen en meer! Bovendien is er voor alle jonge deelnemers gratis patat, ranja en een eigen dweilpin!

 

Timetable met alle activiteiten

Nieuws