CV De Knunnekes maakt zich op voor zes Pronkzittingen

CV De Knunnekes maakt zich op voor zes Pronkzittingen

ROENLO – Na twee coronajaren is het dan eindelijk zover. Er kan en mag weer carnaval worden gevierd zonder dat daarbij rekening moet worden gehouden met van hogerhand opgelegde beperkingen en verboden. Zo ook in de carnavalsveste Grolle, in geheel Oost-Nederland aangemerkt als de bakermat van het carnaval. Het is in het vestingstadje de zestig jaar bestaande carnavalsvereniging De Knunnekes, die donderdag 12 januari het carnavalsjaar 2023 open knalt met de eerste in de rij van zes, groots opgezette pronkzittingen oftewel buutavonden. Zes te organiseren, totaal uitverkochte gala-avonden in het carnavalstheater City Lido, hetgeen betekent dat circa drieduizend carnavalisten gaan genieten van een avondvullend programma, voorzien van muziek, zang, dans en humor, veel humor.

Door Theo Huijskes. Bron: Groenlosegids.nl

Geen drie, maar vijf dagen carnaval
Op zondag 12 februari staat er nog specifieke Dameszitting op het programma. Een kleurrijk en bijzonder gevarieerd middagfestijn, georganiseerd door het Corps Champêtre Groll, gelieerd aan CV De Knunnekes, in City Lido en waarvoor inmiddels ook al geen toegangskaarten meer zijn te krijgen.

Na deze zeven zittingen is vervolgens alle aandacht gericht op de carnavalsdriedaagse, hetgeen in Groenlo meer weg heeft van een vijfdaagse en dat van vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari  onder aanvoering van Stadsprins Bas II (Klein Tuente) en zijn adjudant Koen (Klein Tuente) en dat onder het motto: AlderBAStend JOFEL!

President Maarten Kooiker geeft desgevraagd aan dat de bezitters van een toegangsbewijs voor één van de pronkzittingen zich op kunnen maken voor een onvergetelijke avond.

“Door de feestcommissie onder aanvoering van Joost Adema waait een soort frisse wind, die gezorgd heeft voor een avondvullend programma, dat zijn weerga niet kent. Naast maar liefst een zestal buuts is er veel aandacht besteed aan het totale muziek-, zang- en dansgebeuren. Te beginnen op donderdag de twaalfde januari wanneer wij al onze sponsoren, speciale gasten en andere genodigden op bezoek krijgen, zoals afvaardigingen van andere buurtcarnavalsclubs rondom ons eigen, carnavalsgekke Grolle.”

Kaartverkoop voor Tweede Jeugdcarnaval
Daarnaast wil het bestuur van CV De Knunnekes ook graag naar buiten brengen dat er op carnavalsdinsdag (21 februari) voor een nieuwigheidje zal worden gezorgd met betrekking tot het Tweede-Jeugdcarnaval in carnavalshoes City Lido. Vanwege de grote belangstelling die er bestaat voor deze happening, zal er met ingang van dit jaar worden gewerkt met een voorverkoop van toegangskaarten. Dit alleen al om te voorkomen dat belangstellenden veel te lang in de rij moeten staan om deze middag te kunnen bezoeken. Daarom heeft men besloten om hiervoor een voorverkoop van toegangskaarten voor een schappelijk prijsje te organiseren en dat op vrijdag 27 januari vanaf 18.00 uur in de Irish Pub van City Lido, tussen 18.00 uur en 19.00 uur voor 65+ en na 19.00 uur voor 55+, waarbij aangetekend wordt dat de leden van Seniorenvereniging Groenlo op dinsdag 7 februari kaarten kunnen kopen.

Nieuws