Feest voor alle optochtdeelnemers

Het is een langgekoesterde wens van de optochtcommissie én van de deelnemers aan de carnavalsoptocht; een feestelijke middag om onderlinge contacten te versterken. Op zondag 26 november aanstaande is het zover; een groot deelnemersfeest bij City Lido in Groenlo.

Knunnekes en Kroam ’13
“Het is een initiatief van de optochtcommissie én van de bekende carnavalsgroep Kroam ’13”, vertelt Mario Nieuwenhuis van de Knunnekes. “Vorig jaar hebben we, onder leiding van Mike Ruikers en Thijs van der Heijden, met de deelnemers de optocht geëvalueerd en gevraagd wat er verbeterd kan worden. Daaruit kwam bijvoorbeeld naar voren dat er behoefte was aan een gezamenlijk stortpunt voor optochtafval. In samenwerking met Rouwmaat hebben we dat toen geregeld voor de optochtdeelnemers. Eén van de andere wensen van de deelnemers was een wagenbouwfeest na het carnaval. Afgelopen jaar is dat niet gelukt, het was te kort dag om dat nog te kunnen realiseren. Daarom hebben we ervoor gekozen om het nu te organiseren. Bij de evaluatie was 75% van de groepen voorstander van een feest. De groep Kroam ’13 wilde graag meedenken en mee organiseren, dat is natuurlijk fantastisch. Dat is namelijk precies waar we naartoe willen met de carnavalsoptocht; we willen het mét de deelnemers organiseren. Elkaar versterken en alle mogelijkheden benutten, dat gaan we verder uitwerken.”

Lees verder op groenlosegids.nl

Nieuws