CV De Knunnekes scoort met ledenavond

Balletgezelschap uit het Duitse Keulen steelt de show

GROENLO – De vanwege de coronacrisis noodzakelijke aanpassing van het jaarlijkse draaiboek, levert bij CV De Knunnekes weinig tot geen problemen op. Zo werd afgelopen vrijdagavond het jaarlijkse Prinsenbal op een inventieve wijze ingeruild voor een bijzonder amusante ledenavond in het carnavalshoes City Lido. Een avond die, na de succesvolle start van het nieuwe carnavalsjaar op ‘de elfde van de elfde’, voor een bomvolle theaterzaal zorgde met daarbij de heren gekleed in vol carnavalsornaat en de dames in Venetiaanse dress.

Het avondvullende programma met daarbij veel muziek, zang, dans en buutvermaak, werd geopend door president Maarten Kooiker, waarna spreekstalmeester vorst Miquel Porskamp de presentatie voor zijn rekening nam. Naast de succesvolle inbreng van praktisch alle geledingen binnen de Grolse carnavalsclub, werd het hoogtepunt van de avond verzorgd door de dansgroep ‘Kölsche Greesberger’ uit Keulen. Een professioneel, uit maar liefst ruim veertig dansers en danseressen bestaand gezelschap, dat alle aanwezige carnavalisten op een meer dan spectaculaire wijze verraste met de meest denkbare acrobatische en gedisciplineerde dansvaardigheidsdansen. Een dansformatie die niet alleen in Keulen, maar ook in tal van andere plaatsen in Duitsland en daarnaast ook in Nederland hun verfijnde, bijzonder sportieve kunsten ten toon spreiden. Een hoogstaand dansspektakel, waarbij de dames en heren kleding in de kleuren oranje en zwart dragen.

Inbreng van en onderscheidingen voor eigen Knunnekes-leden

Wat de inbreng van de eigen vereniging betreft, kregen de Knunnekes-leden met hun partners en vrienden een opeenvolging van muziek, zang en dans voorgeschoteld. Hierbij wisten niet alleen de Hofkapel De Knolle dan wel het Knunnekes-orkest en het orkestje Rebelsje zich te onderscheiden, maar ook individueel of in groepsverband acterende leden c.q. medewerkers als onder anderen Sam de Vries, Rob Porskamp, Christof Elsinghorst, Willem te Molder, Mark Ebbers, Henri Walterbos, Patrick Pos en niet te vergeten Groenlo’s trots Sefan Mondial. Daarnaast was er een speciale plaats in de befaamde nölletonne gereserveerd voor buutreedner Kees Porskamp. Laatstgenoemde wist met een glanzende buut, waarbij de teksten zijn aangedragen door Ferry en dochter Kyra Broshuis, de handen van de honderden carnavaleske aanwezigen in het Knunnekes-hoes op elkaar te krijgen.

De bijzondere ledenavond werd tevens aangegrepen om enkele harde werkers binnen de Knunnekes-familie in de bloemetjes te zetten. Dit eerbetoon viel allereerst de dames Inge en Anne Konings ten deel, die zich reeds jaren achtereen ontfermen over de allerjongste categorie, te weten de dansgroep de kleine dansmarietjes. Daarnaast werden een tweetal noeste werkers van CV De Knunnekes, te weten Rob Timmen en Joost Adema, door president Maarten Kooiker onderscheiden met ‘De Hoesorde’ en daarbij tegelijkertijd opgenomen in de geleding ‘t Kopper als een beschermd onderdeel van CV De Knunnekes.

De eerstvolgende activiteit van de Grolse carnavalsclub, te weten de kaartverkoop voor de zes in januari 2023 geplande pronkzittingen dan wel buutavonden, vindt plaats op vrijdag 25 november voor de eigen leden in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof en vervolgens via een vrije verkoop op 2 december in De Lange Gang.

Bron: Groenlosegids.nl

Foto’s

Bekijk hier nog een leuke serie foto’s van Streekgids.nl

Nieuws