59ste Prinsenpaar op ’t nös gevangen

Onthulling bij CV De Knunnekes op vrijdag 17 november

GROENLO – Traditiegetrouw is ook dit jaar het nieuwe Prinsenpaar van carnavalsvereniging De Knunnekes in de maand september op het Grolse Carnavalsnös gevangen. De bestuurders van de Grolse carnavalsclub, president Maarten Kooiker en vorst Jeroen Doest, huldigen daarbij het standpunt dat deze, altijd spannende operatie circa twee maanden vóór ‘De elfde van de elfde’ moet zijn uitgevoerd. De nieuwe carnavalsleiders, in dit geval het 59ste Prinsenpaar van CV De Knunnekes, worden daarmee de opvolgers van Prins Bas II en Adjudant Koen Klein Tuente.

Gezeten aan de oever van de Grolse stadsgracht in de natuurlijke speellocatie Ravott’n in het stadspark Grolse Weiden, laten president Kooiker en vorst Doest (wordt officieel benoemd tijdens de ALV op 27 oktober a.s.) weten dat zij een enorm goede vangst hebben gedaan. Kooiker, die inmiddels als president verantwoordelijk is voor de keuze van het vijfde Grolse Prinsenpaar en nieuwbakken vorst Doest, die zich voor de eerste maal op deze jaarlijkse beslissing heeft toegelegd, geven aan dat heel carnavalesk Groenlo straks trots zal zijn op de nieuwe leiders voor het carnavalsfestijn in 2024.

“Beiden zijn geboren en getogen Grollenaren! Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in het vestingstadje Grolle, beide uitverkoren hoogheden zal kennen. Wij twijfelen er daarom niet aan dat de keuze goed zal vallen.” Aldus Maarten Kooiker en nieuwbakken vorst Jeroen Doest.

Te zijner tijd meer in deze krant over het volledige carnavalsprogramma, de voorverkoop van toegangskaarten voor de diverse activiteiten en andere informatie.

Tekst en foto: Theo Huijskes / Groenlosegids.nl

 

Nieuws