Massale kroegentocht op 11/11

Massale kroegentocht op 11/11

Door Kyra Broshuis

GROENLO- Rob Porskamp ziet het helemaal voor zich: een lange stoet carnavalesk uitgedoste Grollenaren die in de Grolse binnenstad van kroeg naar kroeg trekken om samen de opening van het nieuwe carnavalsseizoen te vieren. Nadat jarenlang het Schlagerfestival en later het Tröntjesfestival de start van het zogenaamde vijfde seizoen markeerden, wordt het vanaf dit  jaar heel anders aangepakt.

Initiatiefnemer Porskamp vertelt dat de elfde van de elfde een feest wordt voor alle carnavalisten van Groenlo en omstreken. “Het is echt heel duidelijk de bedoeling dat dit een nieuwe traditie wordt bij onze carnavalsvereniging De Knunnekes. We hebben nu twee jaar de tijd om het op poten te zetten; dit jaar op de vrijdag en volgend jaar op de zaterdag. En tegen die tijd is het voor de liefhebbers helemaal geen probleem meer om, als de elfde van de elfde op een door de weekse dag valt, ook dan de start van het carnavalsseizoen te vieren.”

Lees verder op groenlosegids.nl

Nieuws