Straatprijs 2021 voor Zilversmid, KnunnekesAward naar Monique en Melissa

De Stad Grolle Straatprijs gaat dit jaar naar de Zilversmid. De KnunnekesAward – in dit coronajaar toegekend aan de mooist versierde woning – werd veroverd door Monique Wassink en Melissa Olthof uit de Beltrumsestraat.

Corona maakt dit jaar alles anders. Maar desondanks wakkeren de Knunnekes het carnavalsgevoel op typisch Grolse wijze aan: met Knunnekes.tv op zaterdagavond 13 februari, een online CarnavalsQuiz op zondag en de uitreiking van de Straatprijs voor de mooist versierde straat en de KnunnekesAward voor het meest carnavaleske huis van Grolle.

Zaterdagochtend verkenden diverse leden van de Knunnekes al fietsend en wandelend de Grolse Straten; op zoek naar de mooist versierde huizen en straten. Het was fantastisch om te zien hoeveel Grollenaren gehoor hadden gegeven aan de oproep om hun huizen en daarmee de straten te versieren. Super!

De prijs voor de mooist versierde straat – de inmiddels overbekende en felbegeerde Stad Grolle Straatprijs – ging dit jaar naar de Zilversmid. Esther Legro en Peter Berendsen namen het bijbehorende straatbord vol trots in ontvangst.

Het mooist versierde huis ontdekten de Knunnekes in de Beltrumsestraat. Monique Wassink en Melissa Olthof hadden hun woning prachtig carnavalesk uitgedost en voorzien van de meer dan treffende slogan ‘Ook al staat carnaval dit jaar in de wacht, het kan nooit te bont binnen de Grolse gracht’. Monique en Melissa ontvingen dan ook de unieke KnunnekesAward 2021.

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Nieuws