Opening jubileumseizoen met het Tröntjesfestival!

Zang, buuts en Grolse carnavalsmuziek

Carnavalsgek Grolle maakt zich op voor een daverend carnavalsseizoen. De Knunnekes gaan immers uitgebreid stilstaan bij het 55-jarig jubileum. En natuurlijk wordt heel Grolle uitgenodigd dit feest mee te vieren. De Knunnekes pakken vanzelfsprekend groots uit.

Dit gebeurt direct al met de seizoensopening op 11 november, oftewel de ‘elfde van de elfde,’ met het Tröntjesfestival, bij Brouwhuys Bar de Lange Gang, waar Grolle haar nieuwe ‘campagnelied’ kiest. Wat wordt de opvolger van ‘Tut zelfs bi-j Petrus an de deur’, van Henri Walterbos (tekst) en Tim Ebbers (muziek), en wint de ‘Chris Muetstege bokaal’?

Afgelopen jaar friste de organisatie het schlagerfestival op door enkele wijzigingen door te voeren, zodat Grolle en haar inwoners in vele stijlen kunnen worden bezongen. Niet enkel door nummers met een hoog polonaise- of inhaakgehalte. Wel hetzelfde meezinggehalte. Het festival kreeg tevens een nieuwe naam: Tröntjesfestival.

Lees verder op groenlosegids.nl

Nieuws