Grolse carnavalisten mogen weer, na een jaar van carnavalsonthouding

‘Moar op den elfden van den elfden dan bu’w d’r weer. Geet mien Grolse carnavalsharte weer gruuwlijk tekeer.’ Uit het lied ‘Grolle helaas…Grolle alaaf’, de afsluiter van Knunnekes TV februari dit jaar, als alternatief voor de Grolse carnavalsvijfdaagse die vanwege corona geen doorgang kon vinden. Na een ‘carnavalssabbatical jaar’ op de ‘elfde van de elfde’ als vanouds om 11 seconden over 8 de aftrap van het vijfde jaargetijde in Grolsch Brouwhuys de Lange Gang. 

“Het wordt wel een iets andere vorm dan gebruikelijk maar het feestgehalte wordt alleen maar groter. We hebben een prachtig programma, met heel veel jofele optredens. We hebben heel wat in te halen immers. Zie het een beetje als een nieuwjaarsparty voor carnavalisten. Het is die dag nieuwjaarsdag voor carnavalisten, dus heffen we het glas met elkaar op een jofele Grolse carnaval. Ik kan niet wachten de zwarte balsjes weer an te trekken. Ff de stof d’r af van twee joar, en d’r weer olderwets tegenan,” is Vorst Miquel Porskamp enthousiast.

Geen Tröntjesfestival deze avond, geen uitverkiezing van een nieuw campagnelied. “We hebben nauw overleg gehad met de organisatie ervan en zijn vanwege de vele onzekerheden vanwege corona en organisatorische zaken gezamenlijk tot overeenstemming gekomen dit jaar voor één lied te gaan die de organisatie van het Tröntjesfestival zelf verzorgt en dienst zal doen als het nieuwe campagnelied.” Patrick Pos schreef het prachtige ‘Wi-j bunt Grolsen’ dat deze avond gepresenteerd zal worden door Tim Ebbers, Christof Elsinghorst en Patrick zelf.

Lees verder op groenlosegids.nl

Nieuws