Erwin Porskamp ontvangt ‘Gouden Veertje’

Tijdens het Tröntjesfestival, dat gehouden werd op de 11e november kreeg Eric Pos de ‘Tom Smits muzieknoot’ uitgereikt. De ‘Tom Smits muzieknoot’ is een eerbetoon aan de overleden Tom Smits. “Vele jaren zette hij zich in voor het festival, op vele fronten. Tom stond altijd open voor eigen initiatief, voor nieuwe ideeën en hij liet zich graag verrassen. Juist deze aspecten hebben we toegedicht aan deze prijs”, aldus Tim Ebbers.

Als debutant scoorde Eric Pos met het nummer ‘Tante Loes’ zeer goed. Hij behaalde uiteindelijk een derde plaats en dat vond de vakjury meer dan verdiend voor de ‘Tom Smits muzieknoot’. “Het is een bijzonder liedje, geen carnavalsschlager, maar wel een mooi debuut”, vertelde Kyra Broshuis van de vakjury.

Gouden veertje
Tevens werd voor de 19de keer het ‘Gouden Veertje’ uitgereikt. De Zafantenclub reikt deze uit aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de carnaval maar geen lid is van carnavalsvereniging de Knunnekes.

Dit jaar is het Erwin Porskamp die het Gouden Veertje in ontvangst mocht nemen. Erwin maakt al jaren film opnames bij de vele activiteiten die worden gehouden tijdens het carnaval.

Het uitreiken van het ‘veertje’ gebeurde tijdens de opname die getoond werd op de avond van uitreiking. De niets vermoedende Erwin is gevraagd om deze opname te maken.

KAPSTOK Logo onthulling
Als laatste werd het nieuwe ‘KAPSTOK’ logo onthuld door voorzitter Hans Scheinck van sv Grol en Harry Paf van Grolse Boys. Onder het toeziend oog van keeper bij de Grolse Boys en ‘raad van elf’ lid Barry Jansen onthulden beide heren het logo. Op het nieuwe kapstok logo staat de tekst: Groenlose Jongens on-geloof-lijk

Bron: Streekgids

Nieuws