13 februari – Knunnekes.tv

Kleurrijke livestream uitzending op zaterdag 13 februari. 

Op de dag dat normaliter de tweede in een serie van zes Grolse pronkzittingen dan wel buutavonden zou plaatsvinden, worden nu opnames gemaakt voor kleurrijke livestream tv. Een anderhalf uur durende registratie met tal van verrassingen onder het mom van KNUNNEKES.TV, die wordt uitgezonden op zaterdag 13 februari aanstaande oftewel op carnavalszaterdag 2021. Het is even wennen voor het gezelschap van CV De Knunnekes, dat bij de voorbereiding richting het jaarlijkse feest der zotten vanwege het heersende coronavirus een totaal ander draaiboek moet hanteren. Deze keer namelijk geen zes knallende bijeenkomsten, waarbij telkenmale vijfhonderd belangstellenden of in totaal drieduizend carnavalisten kunnen genieten van een spetterende, tevens professionele avond, vol gepropt met muziek, zang, dans en bovenal veel humor. Als gevolg van de eigenlijk onacceptabele gevolgen van corona, worden nu in een speciaal ingerichte opnamestudio, die aan alle RIVM-richtlijnen voldoet, door Knunnekes-leden en bereidwillige figuranten alle voorbereidingen getroffen voor een speciale uitzending.

COVID-19 heeft inmiddels reeds veroorzaakt dat er door tal van activiteiten van carnavalsvereniging De Knunnekes een streep moest worden gehaald. Te denken valt daarbij vooral aan de opening van het carnavalsseizoen 2020-2021 op elf november jl. met daarbij tegelijkertijd het altijd prominente schlager- dan wel tröntjesfestival, gevolgd door het prinsenbal, waarbij in het afgelopen jaar normaal gesproken het nieuwe, in dit geval maar liefst 58ste prinsenpaar van de Groenlose carnavalsclub zou worden gepresenteerd.

Lees verder op Groenlosegids.nl

Nieuws