Optocht met 40 duizend snoepzakjes en 15 duizend weggeefcadeautjes

Het is dit jaar de bedoeling om tijdens de optocht op de zondagmiddag maar liefst 40 duizend snoepzakjes en 15 duizend weggeefcadeautjes uit te delen aan de in de optocht meetrekkende, alsmede buiten de optocht als toeschouwers aanwezige kinderen uit Groenlo en omgeving. Op deze wijze wil carnavalsvereniging De Knunnekes in het kader van haar 55-jarig bestaan de jubileumoptocht op de zondagmiddag een extra feestelijk tintje geven.

Optochtcommandant Mike Ruikers is laaiend enthousiast over dit welkome initiatief en in het bijzonder over de wijze waarop het een en ander in de praktijk wordt ingevuld.
“Als optochtcommissie van CV De Knunnekes zijn wij daarvoor een overeenkomst aangegaan met de Stichting De Lichtenvoorde. Zoals bekend is deze stichting een zorgaanbieder met als belangrijkste doelstelling het verzorgen en begeleiden van mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. En wat is het dan fantastisch dat juist deze mensen op een enthousiaste wijze al die duizenden snoepzakjes en weggeefcadeautjes inpakken en carnavalswaardig versieren. Bovendien is het de bedoeling om de samenwerking met De Lichtenvoorde in de komende jaren verder uit te breiden. In dit verband mag ik niet onvermeld laten dat het Handelsonderneming Chiel Meekes is, die alle ingrediënten heeft aangeleverd voor de snoepzakjes en de weggeefcadeautjes.”
Ruikers is daarnaast erg in zijn nopjes met het gebaar van de altijd actieve Knunnekes-geleding KAPSTOK, die ten behoeve van de optocht 12 honderd linnen snoepzakken, met daarop het jubileumlogo van CV De Knunnekes, beschikbaar stelt voor de snoep graaiende kinderen. Al deze zakken worden voorafgaande aan de op zondag 11 februari a.s. om 14.00 uur van start gaande jubileumoptocht uitgedeeld.”

Nieuws