In 56 minuten nieuw Prinsenpaar vastgelegd

Misschien wel de snelst gesloten deal ooit in de geschiedenis van carnavalsvereniging De Knunnekes in Groenlo. President Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp glimmen van alle kanten en kunnen er tegelijkertijd smakelijk om lachen.

Door Theo Huijskes

Gezeten in Villa Adriana, heden ten dage de broedplaats van de beste Achterhoekse bieren, laten beide kopstukken van de Groenlose carnavalsclub weten dat de hoogheden – het 56ste Prinsenpaar – voor de carnavalscampagne 2018-2019 op het (Brouwers)nös zijn gevangen. “En binnen 56 minuten hadden zowel de door ons uitverkoren Prins als zijn Adjudant de handtekening gezet”, aldus de beide bijzonder enthousiaste keuzeheren in koor. En ook deze keer was het weer op de elfde september.

Terwijl de als bierbrouwers verklede president en vorst nippen aan het door Brouwersnös geïntroduceerde Amber-biertje ‘Ne Toffen’, laat Maarten Kooiker weten dat hij samen met Miquel Porskamp twee ‘toffen’, zelfs ‘onmundig toffen’ voor de carnavalsclub heeft weten binnen te halen. Voor president Kooiker is het de tweede keer dat hij hiervoor de verantwoordelijkheid neemt en voor vorst Porskamp inmiddels al weer de vijfde keer. “En wat mij iedere keer opvalt”, zegt Porskamp, “is dat de eerste reactie van de nieuwe leiders telkenmale luidt: ‘Wat een eer! Dat ons dit mag overkomen. Waarom wij?'”

Campagne 2018-2019
11 november: Officiële opening nieuwe carnavalsseizoen op de Elfde van de Elfde met tevens de uitverkiezing van de nieuwe carnavalsschlager in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang; 16 november: Prinsenbal met de onthulling van het 56ste Prinsenpaar in Carnavalshoes City Lido; 23 november: Kaartverkoop pronkzittingen voor Knunnekes- en Kapstok-leden in De Lange Gang; 30 november: Vrije kaartverkoop pronkzittingen in De Lange Gang; 10, 11, 12, 13, 18 en 19 januari: Pronkzittingen in Carnavalshoes City Lido; 3, 4 en 5 maart: ‘De Drie Dolle Dagen’.

 

Bron: Groenlosegids.nl

Nieuws