Jeugdcarnaval in Grolle, mis het niet!

Vrijdag en zaterdag jeugdcarnaval, zondag gezinscarnaval en dinsdag Bözzeldinsdag

Door Kyra Broshuis

GROENLO – Volop vertier voor de jeugdige carnavalisten in Grolle. Het carnavalsfeest wordt afgetrapt op vrijdag op de basisscholen en ‘s avonds start om 19:00 de Teenage Carnavalsparty bij De Mattelier.  Zaterdag is er het grote jeugdcarnavalsfeest in City Lido met uiteraard de spectaculaire onthulling van de nieuwe jeugdprins en -adjudant. Wie zouden het zijn en van welke school komen ze? Ontdek het zaterdagmiddag, de grote zaal van City Lido gaat open om 12:30 uur. Op zondag, na de grote optocht, is er het altijd gezellige gezinscarnaval bij De Mattelier.

 

Maar dat is nog niet alles. Als kers op de taart is er dinsdag de Bözzeldinsdag, een middag voor ouders én kinderen met ludieke activiteiten. Deze middag is een initiatief van Elsje, de carnavalsgroep van oud-prins Edwin en zijn adjudant Robbie. Vorig jaar werd Bözzeldinsdag voor het eerst gehouden en het bleek een groot succes. Dit jaar tekent een enthousiaste groep Knunnekesleden voor de organisatie: Christian Reinders, Lorin Walterbos, Wout Walterbos, Luuk Ottink en Patrick Pos zijn de kartrekkers van deze bijzondere middag.

“Er worden verschillende activiteiten in de Grolse kroegen gehouden. Deze gezellige dweilmiddag voor jong en oud start om 13:00 uur op de Markt. Er is onder andere een DJ-workshop, de Olifanten Zwaai, een springkussen, spiekerbokse hangen en nog veel meer. Voor de deelnemende kinderen is er gratis patat, ranja en zelfs een heuse dweilpin”, vertelt Luuk Ottink. “Alle kinderen én hun ouders zijn van harte welkom op Bözzeldinsdag!” De activiteiten worden gehouden bij Bar 700, Bar De Lange Gang, Wissink, Belegh van Grol, Escaperoom Groenlo, De Pauw, De Gans, De Pelikaan (bij City Lido), De Kroon, Pot en op de Markt.

Nieuws