Geen Prinsenbal, geen buutavonden, geen optocht

Ook in 2022 geen carnavalsoptocht met een mensenmassa op de Markt, alsmede op het bordes van het stadhuis. Foto: Theo Huijskes

Ook in 2022 geen carnavalsoptocht met een mensenmassa op de Markt, alsmede op het bordes van het stadhuis. Foto: Theo Huijskes

CV De Knunnekes haalt een streep door activiteiten

Bron: https://www.groenlosegids.nl/nieuws/algemeen/395427/cv-de-knunnekes-haalt-een-streep-door-activiteiten

Carnavalsmagazine ’t Grolse Knunneke zal wel verschijnen

Door Theo Huijskes

GROENLO – Het is zaterdag 18 december 2021 17.00 uur. Met nog twee uur te gaan tot de extra ingelaste persconferentie van demissionair minister Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge, laat carnavalsvereniging De Knunnekes al een briefing uitgaan naar al haar leden over een definitieve afgelasting van enkele hoofdactiviteiten van de Grolse carnavalsclub.

In een mail met de kop ‘Mooie gekken, Gek wo’’j d’r van!’ laat secretaris Peter Huisman namens het algemeen bestuur van CV De Knunnekes weten dat de nieuwe, aanvullende coronamaatregelen aanleiding zijn om een streep te halen door een drietal hoofactiviteiten tijdens de jaarlijkse carnavalscampagne..

“Als algemeen bestuur zijn wij vandaag in vergadering bijeengeweest om de meest actuele coronamaatregelen te bespreken. Gezien de huidige ontwikkelingen hebben wij helaas moeten besluiten om het prinsenbal, de pronkzittingen en de carnavalsoptocht af te gelasten. Wel zullen wij van week tot week blijven bekijken wat er in de loop van de komende periode eventueel nog wél mogelijk is. Zo zal het magazine ’t Grolse Knunneke gewoon verschijnen en in de tweede helft van januari 2022 bij iedereen in Groenlo op de deurmat vallen. En wat verder belangrijk is om te weten, is ons streven om in nauwe samenwerking met de verschillende commissies binnen onze carnavalsclub te bekijken welke alternatieve carnavaleske activiteiten voor jong en oud er ondanks de coronacrisis wél zijn te organiseren!”

Aldus berichtgever Huisman, die alle leden namens het algemeen bestuur ter afsluiting nog laat weten dat men het allemaal ‘alderbastend’ jammer vindt!

Nieuws