Goocheltrucs, drag queens, Atemlos en heel veel meer

GROENLO – Het Corps Champêtre Groll is er weer in geslaagd; de negende editie van de Dameszitting is er één voor in de boeken. Ruim 400 vrouwen genieten zondagmiddag van een afwisselend, kleurrijk en muzikaal programma vol hoogtepunten. Zang, dans, buuts en flinke verrassingen.

Rood en wit
De grote zaal van City Lido in Groenlo is prachtig versierd in de kleuren rood en wit. Een enorme projectiewal op het podium geeft de zaal nog meer sfeer. De dames worden ontvangen met een glas sekt en vermaakt door de bekende Eibergse illusionist Tom Krooshof. Voor het eerst wordt er niet ‘gestreden’ om de beste plaatsen. De kaarten zijn op stoelnummer en dat is een uitstekende beslissing. Als vanouds wordt de middag gepresenteerd door Janine Tops en Anneke Rave die hiervoor in de beroemde nöletonne plaatsnemen. Die ton heeft een vreemde naam, zegt Anneke. “Hier staat op: Noale Tone. Dat kan toch nooit goed zijn?”

Prins Ivo pleit voor vrouwen bij de Knunnekes
De muzikale begeleiding is deze middag in handen van ‘Tied Zat’, een dweilorkest met louter vrouwen. Het programma wordt gestart met de opkomst van prins Ivo en adjudant Mark die speciaal voor de gelegenheid, en op eigen initiatief, zijn gekleed in een zwarte tule rokjes. Het prinsenpaar bedankt de zaal voor het enthousiaste ontvangst en belooft de dames dat ze bij de hoge heren van De Knunnekes zullen pleiten voor het toelaten van vrouwen tot de vereniging. Want “ere wie ere toekomt”, zo zegt prins Ivo.

Buuts, muziek en meer
De steek gaat af, de blonde pruik gaat op en de heren mogen plaatsnemen in de zaal; wel áchter hun dames. Wat volgt is een afwisselend programma met buuts van Ester en Ylse, Chiara Monasso en de Twentse Nicolien Weghorst. Mooi gevonden is de buut van ‘good old’ Joost en Martijn. Wanneer zij plaatsnemen op het podium komen hun wederhelften, Eline en Susanne, op om hen weg te sturen. Zij nemen de plaats van de heren in en brengen met verve hun allereerste buut. De zaal wordt verrast met een prachtig optreden van het zangduo Noël Ebbers en Ester Legro die met hun nummers de zaal op z’n kop krijgen. Gewaagd maar geslaagd is het optreden van Mary Miracle, een act van drie dragqueens met bijna allemaal bekende meezingers. De Dameszitting wordt afgesloten met een optreden van Stefan Mondial en Ellen Beurskens, een duo dat garant staat voor feest en plezier. Als vanouds bleef het nog lang gezellig bij de afterparty in de Pelikaan.

De tiende editie van de Dameszitting van het CCG staat gepland voor 2021.

Bron: Groenlosegids.nl

Nieuws