Eerste prijs van ‘SnoeteRoete’ voor Roos Frank

Ondanks de huidige coronacrisis stelt de Grolse carnavalsvereniging De Knunnekes alles in het werk om toch een enigszins kleurrijke invulling te geven aan de carnavalscampagne 2020-2021. Zo werd op 11 november jl. oftewel op ‘de elfde van de elfde’ in het centrum van Groenlo (Beltrumsestraat) in een winkelpand van de firma Gunnewijk een etalagegalerij met de toepasselijke naam ‘SnoeteRoete’ gedoopt. De inrichting en aankleding van deze galerij zal tot aan de officiële carnavalsdriedaagse in 2021 (14, 15 en 16 februari) in het teken staan van een drietal thema’s, te weten tröntjesfestival & prinsenbal, pronkzittingen c.q. buutavonden en als afsluiting ‘de drie dolle dagen’.

De afsluiting van het eerste thema ging afgelopen zaterdag gepaard met de bekendmaking van de wedstrijd ‘rode neuzen tellen’ voor de jeugd van Groenlo. Tientallen kinderen hadden de moeite genomen om een gooi te doen naar een leuke prijs. Uiteindelijk was het de 9-jarige Roos Frank, dochter van Erik en Marloes Frank-Groot Kormelink, die de prijs in ontvangst mocht nemen. De prijs, beschikbaar gesteld door Ivo Thuinte -Stadsprins in 2019 – van Warenhuis Post, werd een glunderende Roos aangeboden door president Maarten Kooiker en bestuurslid (penningmeester) Peter Nales van CV De Knunnekes.

Thans is alle aandacht gericht op de tweede versie, waarbij de Grolse jeugd vanaf 11 december jl. tot aan 11 januari 2021 kan deelnemen. Ook die versie zal te zijner tijd worden afgesloten met een prijsuitreiking, waarna de derde en laatste versie op de rol staat. Volgens president Kooiker is deze actie helaas één van de weinige mogelijkheden om toch nog enigszins aandacht te besteden aan het jaarlijkse carnavalsfestijn. “Helaas laat de huidige stand van zaken m.b.t. Covid-19 het niet toe om alle gebruikelijke onderdelen van het gebruikelijke carnavalsprogramma ten uitvoer te brengen. Maar hopelijk zijn de goede tijden weer snel op komst, zodat wij een inhaalslag kunnen plegen.”

Bron: Groenlose Gids

Nieuws