Pin KAPSTOK tastbare herinnering aan carnavalsarm 2021

‘Ik zou zeggen: Laten we allemaal de vlag uithangen met carnaval’

Geen nieuwe campagne, geen drie dolle dagen Grolse carnaval. Het is niet anders. Geen carnaval betekent ook geen nieuwe hoogheden, geen nieuwe onderscheidingen. Ook niet van carnavalsgroepen die ieder haar weer zeer vindingrijk en creatief zijn. Kortom geen enkele tastbare herinnering aan een carnavalsloos ‘vijfde seizoen’. Niets is minder waar. Voor KAPSTOK althans. De Karnavals Activiteiten Promotie Stichting Onder Knunnekesvlag heeft voor haar 300 donateurs kleurrijke en vrolijk ogende pins laten maken. Een collectors item dat tot in lengte van dagen blijft herinneren aan een bizar carnavalsloos jaar.

Wilko Poortman overhandigt Thomas Wallerbosch de KAPSTOK pin 2021. Daarachter Frank Beurskens (links) en Aloys te Braake. Foto: Henri Walterbos

Aankloppen bij De Knunnekes
“Onze donateurs hebben we allen een brief gestuurd wat we dit jaar doen,” vertelt Wilko Poortman, voorzitter van KAPSTOK, in het bijzijn van medebestuursleden Aloys te Braake en Frank Beurskens. “Ze hoeven dit jaar niet de contributie van 28 euro te betalen al zijn er wel enkelen die dat spontaan gedaan hebben. Het geld dat we nu in kas hebben, wordt gereserveerd voor volgend jaar.” De KAPSTOK-gelden komen in de breedste zin van het woord ten goede aan de Grolse carnaval. “Iedereen die iets wil organiseren voor het carnaval, en daar financiën voor nodig heeft, kan in principe bij het bestuur van De Knunnekes aankloppen en dit wordt doorgespeeld naar ons. Niet iedereen weet dat waarschijnlijk, maar het is niet alleen voor door Knunnekes georganiseerde activiteiten of voor carnavalsgroepen. Als mensen iets willen kunnen ze aankloppen.”

Lees verder op Groenlosegids.nl

Nieuws