De Knunnekes reikt ‘Gouden Veertje’ voor Bjorn Vije

De Zafantenclub, onderdeel van Carnavalsvereniging de Knunnekes, heeft op de avond van de Elfde van Elfde voor de 24ste keer het prestigieuze ‘Gouden Veertje’ uitgereikt. De bekendmaking vond plaats via een vooraf opgenomen video, waarin de Zafanteclub een bezoek bracht aan Bjorn Vije.

Het ‘Gouden Veertje’ wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd of leveren aan de carnavalsvereniging, en geen lid zijn van de Knunnekes. Dit jaar werd de eer toegekend aan Bjorn Vije vanwege zijn langdurige inzet en toewijding aan de vereniging.

Bjorn heeft zich gedurende vele jaren onderscheiden door het vastleggen van zowel bewegende als stilstaande beelden tijdens diverse carnavalsevenementen. Zijn werk omvat onder andere het fotograferen van de carnavalsoptocht, het filmen van buutavonden en het Prinsenbal. Deze waardevolle beelden worden vakkundig gemonteerd en gedeeld op het YouTube-kanaal van de vereniging, dat tevens door hem wordt beheerd.

Naast zijn bijdragen aan de vereniging, draagt Bjorn Vije ook muzikaal zijn steentje bij als bassist in de schlagerband en valt hij met enthousiasme in bij het buutorkest.

Tekst en foto’s: streekgids.nl

Nieuws