Streep door 11/11, buutavonden en prinsenbal in Grolle

Carnavalsvereniging De Knunnekes uit Groenlo trekt ‘een dikke streep’ door geplande carnavalsfestiviteiten als de 11/11, buutavonden en prinsenbal.

De vereniging laat weten dit besluit te hebben moeten nemen naar aanleiding van de persconferentie over corona van maandag. Over de optocht en de drie dolle dagen tijdens carnaval zelf is nog geen besluit genomen.

‘Het heeft geen zin om nog langer in de wachtkamer plaats te nemen’, laat de vereniging in een persbericht weten. Een harde klap voor één van de grootste carnavalsverenigingen van de Achterhoek. Alle festiviteiten voor 2020 zijn afgeblazen.

Er wordt nog wel overlegd over het carnaval op 14, 15 en 16 februari, onder andere over de optocht. ‘Daarbij beseffende dat men te allen tijde afhankelijk is en blijft van de dan geldende maatregelen van de landelijke overheid’, laat president Maarten Kooiker weten. ‘Bijzonder jammer, maar het is niet anders. Pas op oezelf en mekare en blief gezond! Alaaf!’

Nieuws