Beeldverslag en uitslag Grote Grolse Carnavalsoptocht

GROENLO – Onder het alom bekende motto ’t Spul kump d’r an!’ trok afgelopen zondag de 58ste jaarlijkse carnavalsoptocht van CV De Knunnekes door de gezellige binnenstad van de carnavalsveste Grolle. Een bijzonder kleurrijk en bovenal gevarieerd spektakel, dat uit maar liefst vierenvijftig onderdelen bestond. Aan de in de afgelopen weken vrijgegeven aankondiging van de optochtcommissie bleek niets gelogen. Ditmaal inderdaad een optocht met een stortvloed aan verrassende onderdelen, die zorgde voor veel kijkplezier voor de massaal opgekomen belangstellenden uit Groenlo en ver daarbuiten.

“Wij zijn ontzettend trots op onze optocht in Grolle”, aldus Mike Ruikers. “Met name omdat er al met al naast de zich voortbewegende, circa 54 creaties meer dan 1111 individuele deelnemers aan de optocht hebben deelgenomen. Met elkaar heeft men gezorgd voor de meest gevarieerde, tevens bijzonder kleurrijke creaties die deze editie tot een groot succes hebben gemaakt. Een bijzonder een groot succes, waarop wij in de komende jaren kunnen voortborduren.”

Carnavalsoptocht zonder muziek ondenkbaar
Waar de Grolse carnavalsoptocht dit jaar ook in uitblonk, was de aanwezigheid van muziek, veel muziek. Naast de binnen de eigen vereniging opererende orkesten Hofkapel De Knolle en ’t Knunnekes Dweilorkest, waren dat onder andere De Eierjongens uit Winterswijk, Valse Loch uit Beltrum, De Bellebloazers uit Blubberdam-Rijkevoort, Drumband VMS uit Aalten en niet te vergeten de publiekstrekker Dale Caña Samba/Percussieband uit Oss. Deze formatie, jaren achtereen deelnemer aan de jaarlijkse Dweilorkestendag in Groenlo, zorgde andermaal voor een helemaal in het carnavalsgeweld passende grandioze muzikale show.

Zwollebollekes wint eerste prijs

 

Uitslag
Grote wagens: Kroam ‘13 met Flamingo el Grolle. Kleine wagens: Hertenkamp met KamiKaas. Grote loopgroepen: Zwollebollekes met Strijkorkest (tevens winnaar publieksprijs). Kleine loopgroepen: de grote looppoppen van Géant Vit Franse carnavalsgroep. Kapstok aanmoedingsprijs: De gemiste kans met Darten. Winnaar Knunnekes-award: 4us met 4us the final countdown. De straatsprijs voor de mooist versierde straat ging naar de Groeneweg.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bekijk meer foto’s op Groenlosegids.nl

Nieuws