Wagenbouwhal Schutten groot succes

Bestuur en leden van carnavalsvereniging De Knunnekes in het algemeen en de binnen de vereniging opererende Optochtcommissie in het bijzonder zijn helemaal content met de door Schutten aan de Groeneweg beschikbaar gestelde hal. De carnavalsclub beschikt daarmee over een ruimte, die aan alle eisen en wensen voldoet en ook nog eens vrij centraal in Groenlo is gesitueerd. Een bezoekje aan de hal op zaterdag 16 februari levert het bewijs dat niet alleen de organiserende vereniging, maar ook de verschillende wagenbouwgroepen meer dan tevreden zijn.

Een trotse optochtcommandant Mike Ruikers steekt zijn tevredenheid dan ook niet onder stoelen of banken. “Het kunnen beschikken over deze hal heeft alleen maar voordelen. Allereerst hebben wij niet meer met potentiële wagenbouwers te maken die wij nog over de streep moeten trekken. Daarnaast hebben in het verleden afgehaakte wagenbouwers plotseling weer zin om een hernieuwde deelname te overwegen. En wat, mede met het oog op de toekomst, niet onbelangrijk is, is het gegeven dat wij voor de optocht van dit jaar zes kindergroepen hebben, terwijl er dat vorig jaar maar één was. Een positief aspect hierbij is ook dat kinderen die voorheen samen met hun ouders aan de optocht deelnamen, nu met een zelfstandige groep een carnavaleske optochtuitdaging willen aangaan.”

Van overlast is totaal geen sprake
Ook Rob Schutten van het gelijknamige bouwbedrijf en zelf lid van de ook in de hal bouwende vriendengroep De Snikkels, is in zijn nopjes met de huidige gang van zaken. “Van overlast is totaal geen sprake. De buurtbewoners zijn erg tevreden hoe alles verloopt en hebben dientengevolge geen enkele klacht. En wat belangrijk is, de in deze hal werkende groepen kennen hun verantwoordelijkheid en brengen die ook in de praktijk.”
In totaal zijn het circa vijftien groepen die hun carnavalscreativiteit in deze hal ten uitvoer brengen. Mike Ruikers: “Een mooi en zeker niet te hoog aantal. Onder hen bekende groepen, zoals De Tönnekes, Kroam ’13, Elsje, De Popies, 4-us en ga zo maar door. In het verlengde van de goede samenwerking hebben wij ook besloten om op dinsdag 26 februari, wanneer Prins en Adjudant hun traditionele rondgang maken langs de her en der verspreide wagenbouwgroepen, hier voor circa tachtig personen een gezellige avondje te organiseren met muziek, een hapje en een sapje.”

Burgemeester op bezoek
Speciaal in de statige Prinsmobiel door chauffeur Hennie Wildenborg en algemeen bestuurslid Martin Geessink van huis opgehaald, brengt ook burgemeester Annette Bronsvoort een bezoek aan de hal. Terwijl het Corps Champêtre Groll van CV De Knunnekes reeds in de hal aanwezig is om alle wagenbouwers te voorzien van soep en brood, maakt de burgemeester, alsmede Vincent Lette (bij de gemeente Oost Gelre belast met alle gemeentelijke evenementen) een rondje langs de diverse op dat moment aanwezige groepen. Reactie van Annette Bronsvoort: “Prachtig dat dit in Groenlo, en dat op een dergelijke centrale locatie, mogelijk is. Ook fascinerend om niet alleen ouders en anderen, maar ook kinderen al op zeer jonge leeftijd bezig te zien. Zo zie je maar weer, ook hier geldt: ‘De jeugd heeft de toekomst!’ en wat Groenlo betreft, belooft dit alles veel positiefs voor het carnavalsstadje Grolle. De voortekenen voor een geslaagd carnaval 2019 zijn in ieder geval heel goed.”

Bron: Groenlosegids.nl

Nieuws