Grolsch jubileumbeugel bij 55 jaar Knunnekes

De zes pronkzittingen van de Grolse carnavalsvereniging De Knunnekes, waarmee afgelopen donderdag een start is gemaakt, staan dit jaar grotendeels in het teken van het 55-jarig bestaan. Het een en ander kreeg voorafgaande aan de eerste editie een stukje extra cachet toen een delegatie van de Koninklijke Grolsch en Drankenhandel De Klok de eerste Grolsch jubileumbeugel overhandigde aan de jubileumstadsprins Henk-Jan I (ten Brincke) en zijn stadsadjudant Maurice (Gelinck).

Tijdens een gezellig samenzijn in The Temple Bar van het carnavalshoes City Lido kwamen Alex Evenhuis, Edwin Bruntink en Stephan Stoffels als afgevaardigden van Grolsch en De Klok de beugel overhandigen. Voorafgegaan door president Maarten Kooiker, die de samenwerking tussen de Grolsch Bierbrouwerij en Drankenhandel De Klok en de vijf keer elf jaar jonge Groenlose carnavalsclub nog eens onderstreepte. Een samenwerking die in de afgelopen jaren door De Knunnekes al meerdere malen is geaccentueerd. Dit onder andere door de toekenning van eretitels aan Grolsch-coryfeeën. Zo kreeg voormalig Grolsch-directeur Andries de Groen de titel Baron, en voormalig Grolsch-medewerkers Jan Nales en Henk Meijer kregen de titel van Ritmeester.

Vijf ontwerpen
Omgekeerd zijn het deze keer Grolsch en De Klok die de goede onderlinge band tot uitdrukking laten komen door alle bezoekers van de zes pronkzittingen, en dat zijn er in totaal ruim 2.500, na afloop een Grolsch jubileumbeugel cadeau te geven. En wel een versierde beugel, waarvoor vijf leden van de club een ontwerp hebben aangedragen. Tijdens de jubileumcampagne wordt een set van vijf beugels uitgegeven, voorzien van een zogenoemde sleeve, een sloof met een speciaal ontwerp. De vijf ontwerpen, symbolisch staande voor vijf keer elf jaar De Knunnekes, zijn aangereikt door de Grolse carnavalisten Ard Gelinck, Peter Konings, Maarten Kooiker, John Ligtenberg en Willem te Molder. Het kleurrijke resultaat is verbluffend. Niet alleen voor de carnavalsgek een waar collector’s item, maar ook zeker voor de Grolsch-verzamelaar. Vanaf maandag 22 januari zijn de beugels ook af te halen en per set van vijf stuks te koop bij Slijterij & Proeflokaal Antonius in de Beltrumsestraat en Jan’s Dranken Specialiteiten in de Lievelderstraat in Groenlo.

Bron: groenlosegids.nl

Nieuws